همه چیز درباره دیسلکسیا و روش های درمانی آن

دیسلکسیا (Dyslexai) یا نارساخوانی، یک اختلال یادگیری به معنای مشکل در خواندن می باشد. علت ایجاد این اختلال به دلیل وجود مشکل کودک، در شناسایی صداهای گفتاری و یادگیری نحوه ارتباط آنها با حروف و کلمات می باشد.

دیسلکسیا، ناتوانی درخواندن نیز نامیده شده و در نتیجه تفاوت های فردی در مناطقی از مغز ایجاد می شود که گفتار را پردازش می کنند.

دیسلکسیا یا نارساخوانی در کودکان، به مشکلات هوش، شنوایی و یا بینایی ارتباطی نداشته و اکثر کودکان مبتلا به دیسلکسیا می توانند با تدریس مناسب و یا یک برنامه آموزشی و درمانی تخصصی بر مشکلات خود غلبه کرده و در مدرسه نیز موفق شوند. حمایت های عاطفی خانواده نیز در بهبود این اختلال نقش مهمی را ایفا می کند.

 لازم به ذکر است که اگرچه هیچ روش درمانی خاصی برای درمان دیسلکسیا وجود ندارد، ولی ارزیابی های اولیه و مداخلات درمانی و مدیریتی مناسب، منجر به بهبود کودک و دستیابی به بهترین نتایج خواهند شد. گاهی اوقات، دیسلکسیا در دوران کودکی تشخیص داده نشده و در نتیجه تا سنین بزرگسالی نیز ادامه می یابد؛ اما در نظر داشته باشید که برای کمک گرفتن در درمان آن هیچ گاه دیر نخواهد بود.

 با مفهوم هایپرلکسیا آشنایی دارید؟ تفاوت هایپرلکسیا با دیسلکسیا در چیست؟ برای پاسخ دقیق این سوالات، مطلب زیر را مطالعه نمایید:

هایپرلکسیا چیست؟ (علائم، تشخیص و درمان)

علائم دیسلکسیا: 

قبل از ورود کودک به مدرسه، تشخیص علائم دیسلکسیا یا نارساخوانی دشوار خواهد بود؛ اما برخی از نشانه های اولیه ممکن است نشان دهنده وجود مشکلاتی در کودک باشند. هنگامی که کودک شما به سن مدرسه می رسد، احتمالا معلم او اولین کسی خواهد بود که متوجه وجود مشکل در کودک خواهد شد.

شدت دیسلکسیا در کودکان متفاوت می باشد؛ اما غالبا این اختلال زمانی که کودک شروع به یادگیری حروف الفبا و خواندن کند، آشکار می شود.

قبل از سن مدرسه: 

علائمی که ممکن است نشان دهند که کودک خردسالی در معرض خطر دیسلکسیا قرار دارد، عبارتند از:

* تاخیر در صحبت کردن

* یاد گیری کلمات جدید به آهستگی

* مشکل در شکل دادن صحیح کلمات، مانند معکوس کردن صداها در کلمات و یا اشتباه کردن کلماتی که به نظر یکسان می رسند

* مشکل در به خاطر سپردن و یا نامگذاری حروف، اعداد و رنگ ها

* مشکل در یادگیری شعرهای مهد کودک و یا بازی با کلمات هم وزن

 مراحل رشد و تکامل گفتار کودکان از یک تا دو سالگی چیست؟ برای آشنایی دقیق با این مراحل، مطلب زیر را مطالعه نمایید:

مراحل رشد و تکامل گفتار کودکان از یک تا دو سالگی

در سن مدرسه:

هنگامی که کودک شما وارد مدرسه می شود، علائم دیسلکسیا ممکن است آشکارتر شوند، از جمله:

* مهارت خواندن کودک بسیار پایین تر از سطح مورد انتظار برای سن او می باشد

* در پردازش و درک آنچه شنیده می شود، مشکل دارد

* در یافتن کلمه مناسب و یا پاسخگویی به سوالات مشکل دارد

* در به خاطر سپردن توالی اعداد، حروف و … مشکل دارد

* در دیدن (و گاهی اوقات شنیدن) شباهت ها و تفاوت ها در حروف و کلمات مشکل دارد

* در تلفظ یک کلمه ناآشنا مشکل دارد

* در دیکته مشکل دارد

* مدت زمان طولانی و غیر معمولی را برای انجام فعالیت هایی که شامل خواندن و یا نوشتن است، صرف می کند

* از انجام فعالیت هایی که شامل مطالعه کردن می شود، دوری می کند

 آیا با علایم اختلال پردازش شنیداری در کودکان و روش های درمانی آن آشنایی دارید؟ از مطلب زیر دیدن فرمایید:

اختلال پردازش شنیداری و راه های درمان

نوجوانان و بزرگسالان: 

علائم دیسلکسیا در نوجوانان و بزرگسالان بسیار شبیه علائم آن در کودکان می باشد.

برخی از علائم شایع دیسلکسیا در نوجوانان و بزرگسالان عبارتند از:

* مشکل در خواندن، از جمله خواندن با صدای بلند

* خواندن و نوشتن آهسته و با زحمت

* مشکلات در دیکته

* اجتناب از فعالیت هایی که شامل و مرتبط با خواندن می باشند

* تلفظ نادرست اسامی و یا کلمات، و یا مشکل در پیدا کردن و به یاد آوردن کلمات 

* صرف زمان طولانی و غیرمعمول برای انجام فعالیت هایی که شامل خواندن و یا نوشتن می باشند

* مشکل درخلاصه کردن یک داستان

* مشکل دریادگیری یک زبان دیگر

* مشکل در درک و حل مسائل ریاضی

با مفهوم آگاهی فضایی آشنایی دارید؟ آیا می دانید اختلال در آگاهی فضایی، چه مشکلاتی را در کودکان و بزرگسالان ایجاد می کند؟ از مطلب زیر را دیدن فرمایید::

اهمیت آگاهی فضایی و تاثیر آن بر رشد و تکامل کودکان

چه زمانی باید به پزشک متخصص و یا یک متخصص کاردرمانی مراجعه کرد؟ 

اگرچه اکثر کودکان آماده یادگیری خواندن و آشنایی با حروف در سن پیش دبستانی و یا کلاس اول هستند، ولی اغلب کودکان مبتلا به دیسلکسیا یا نارساخوانی در این زمان در یادگیری حروف الفبا و خواندن مشکل خواهند داشت.

چنانچه سطح یادگیری و مهارت های کودکتان کمتر از سطح هم سالانش بوده و یا متوجه سایر علائم دیسلکسیا در او شدید، می بایست با پزشک متخصص کودکتان و یا یک متخصص کاردرمانی ذهنی صحبت و مشورت کنید.

هنگامی که دیسلکسیا تشخیص داده نشده و کودک مراحل درمانی را شروع نکند، مشکلات خواندن در دوران کودکی تا بزرگسالی نیز ادامه خواهند یافت.

 با خواندن مطلب زیر با 8 فعایت مفید برای کودکان پیش دبستانی آشنا شوید:

این 8 فعالیت مفید را برای کودکان پیش دبستانی به خاطر بسپارید

علل ایجاد دیسلکسیا: 

دیسلکسیا به دلیل تفاوت های فردی در بخش هایی از مغز که فرد را قادر به خواندن می سازند، ایجاد می شود. به نظر می رسد که دیسلکسیا ژنتیکی بوده و در بین اعضای یک خانواده نیز دیده می شود. به علاوه، ممکن است دیسلکسیا با ژن های خاصی که بر نحوه پردازش خواندن و زبان مغز تأثیر می گذارند نیز، مرتبط می باشد.

وجود سابقه خانوادگی در ابتلا به دیسلکسیا و یا سایر اختلالات یادگیری نیز، خطر ابتلا به دیسلکسیا را در کودک افزایش خواهند داد.

 اختلال یادگیری چیست؟ برای آشنایی با انواع اختلالات یادگیری و روش های درمانی آنها، از مطلب زیر دیدن نمایید:

اختلال یادگیری (تعریف، انواع، دلایل،علائم و راه های درمان)

مشکلات و عوارض مرتبط با دیسلکسیا:

نارساخوانی یا دیسلکسیا می تواند منجر به ایجاد مشکلات و عوارض متعددی در کودکان شود، از جمله:

* مشکلات یادگیری: از آنجایی که خواندن یک مهارت اساسی برای اکثر دروس مدرسه می باشد، کودک مبتلا به دیسلکسیا در اکثر کلاس‌های درسی دچار مشکل بوده و ممکن است در هماهنگی با همسالان خود نیز دچار مشکل شود.

* مشکلات اجتماعی: درمان نشدن دیسلکسیا، ممکن است منجر به کاهش اعتماد به نفس کودک، مشکلات رفتاری، اضطراب، پرخاشگری و کناره گیری از دوستان، والدین و معلمان شود.

* مشکلات در بزرگسالی: ناتوانی در خواندن و درک مطالب، می تواند مانع از رسیدن کودکان به توانایی های بالقوه خود در دوران رشدی و تکاملی شود؛ بنابراین می تواند اثرات منفی آموزشی، اجتماعی و اقتصادی زیادی را در طولانی مدت به همراه داشته باشد.

کودکانی که دیسلکسیا دارند، بیشتر در معرض خطر ابتلا به اختلال کمبود توجه و بیش فعالی (ADHD) نیز هستند و بالعکس. اختلال کمبود توجه و بیش فعالی (ADHD)، می تواند سبب ایجاد مشکل در حفظ توجه کودک شده و بیش فعالی و رفتارهای تکانشی کودک را بیشتر کرده و در نتیجه درمان دیسلکسیا را نیز دشوارتر خواهد کرد.

 از مطلب زیر دیدن فرمایید:

آیا اختلال کمبود توجه و بیش فعالی ژنتیکی است؟

تشخیص دیسلکسیا: 

در نظر داشته باشید که هیچ آزمایش خاصی برای تشخیص دیسلکسیا وجود ندارد؛ ولی برخی از عوامل برای تشخیص دیسلکسیا در نظر گرفته شده اند، مانند:

*  بررسی مراحل رشدی و تکاملی، مشکلات آموزشی و سابقه پزشکی کودک: پزشک متخصص و یا یک متخصص کاردرمانی احتمالاً از شما سؤالاتی در این زمینه می پرسد. به علاوه، در مورد هر گونه مشکل و یا اختلال دیگری که در خانواده وجود دارد، از جمله اختلالات یادگیری، سوالاتی را از شما خواهد پرسید.

* پرسشنامه ها و تست ها: ممکن است از کودک شما خواسته شود تا تست هایی را برای بررسی و ارزیابی توانایی های خواندن و نوشتن انجام دهد. تست های مرتبط با بینایی، شنوایی و مغز (عصبی) نیز می توانند به تعیین اینکه آیا اختلال دیگری ممکن است سبب ایجاد مشکل در مهارت خواندن کودک شما شود و یا این اختلال را افزایش دهد کمک خواهند کرد.

* ممکن است پزشک متخصص از شما و کودکتان سؤالاتی بپرسد تا سلامت روانی کودکتان بهتر مشخص شود. این گونه سوالات می توانند به تعیین اینکه آیا مشکلات اجتماعی، اضطراب و یا افسردگی ممکن است توانایی های کودک شما را محدود کرده باشد، کمک کنند.

* تست های مناسب برای بررسی و ارزیابی خواندن و سایر مهارت های تحصیلی: ممکن است کودک شما مجموعه‌ای از تست‌های آموزشی را انجام دهد و فرآیند و کیفیت مهارت‌های خواندن و یادگیری او بررسی و ارزیابی شود.

 آیا می دانید اختلال در مهارت برنامه ریزی حرکتی در کودکتان باعث اختلال در مهارت های روزمره او می شود؟ با خواندن مطلب زیر از اهمیت برنامه ریزی حرکتی در کودکتان آگاه شوید:

اهمیت مهارت برنامه ریزی حرکتی در کودکان و تمرینات تقویت آن 

روش های درمان دیسلکسیا: 

همان گونه که عنوان شد، تا کنون، هیچ روش درمانی شناخته شده ای برای اصلاح تفاوت های مغزی در بین افراد که سبب ایجاد دیسلکسیا می شود، شناخته نشده است. با این حال، ارزیابی دقیق و تشخیص زود هنگام برای تعیین مشکلات خاص و به کار گیری روش های درمانی مناسب می تواند مشکلات کودک را برطرف کرده و موفقیت او را نیز بهبود بخشد.

در بسیاری از موارد، روش های درمانی مناسب می توانند به کودکان کمک کنند تا مهارت های خواندن کودکان به سطح بسیار بالایی برسد.

مرکز جامع توانبخشی ایران با بیش از دو دهه تجربه در زمینه خدمات توانبخشی تخصصی کودکان و با کمک مجرب ترین درمانگران در دو شعبه فعال در مرکز و غرب تهران در رفع مشکلاتی مانند انواع اختلالات یادگیری و شناختی، مشکلات مرتبط با تمرکز، توجه و حافظه، برنامه ریزی حرکتی، مهارت های ظریف دست و تاخیر و اختلال در انواع مهارت های حرکتی و گفتاری، با به کار بردن به روزترین تکنیک ها و تجهیزات آماده ارائه خدمات به کودکان عزیز شما می باشد.
جهت مشاوره و تعیین وقت با ما همراه شوید:

02188242410

نوبت   اینترنتی

تکنیک های آموزشی مناسب برای درمان دیسلکسیا:

با استفاده از روش ها و تکنیک های آموزشی ویژه می توان دیسلکسیا را درمان کرده و هر چه زودتر مداخلات درمانی مناسب و موثر برای کودک شروع شود، بهبودی او نیز سریع تر خواهد بود. ارزیابی مهارت های خواندن، سایر مهارت های تحصیلی و سلامت روان کودک شما به معلمان و درمانگران کودک کمک می کند تا یک برنامه آموزشی مناسب او را ایجاد کنند.

معلمان ممکن است از تکنیک های شنوایی، بینایی و لامسه برای بهبود مهارت های خواندن کودک استفاده کرده و می توانند به کودک کمک کنند تا در استفاده از چندین حواس برای یادگیری استفاده کند. به عنوان مثال، گوش دادن به صدای ضبط شدت یک درس و ردیابی شکل حروف و کلمات گفته شده با انگشت، می تواند به بهبود پردازش اطلاعات کودک کمک کند.

به کار بردن روش های درمانی برای درمان دیسلکسیا در کودک شما بر موارد زیر متمرکز می باشد:

* یادگیری، تشخیص و استفاده از کوچکترین صداهایی که کلمات را تشکیل می دهند

* درک حروف نشان دهنده صداها و کلمات (آوا سازی)

* درک مطالب خوانده شده (درک مطلب)

* خواندن با صدای بلند برای ایجاد دقت، سرعت و بیان (تسلط)

* ایجاد فرهنگ واژگانی از کلمات شناخته شده و قابل درک برای کودک

 

 در صورت امکان، شرکت در جلسات آموزشی با یک متخصص خواندن می تواند برای بسیاری از کودکان مبتلا به دیسلکسیا یا نارساخوانی مفید باشد. چنانچه کودک شما ناتوانی شدید در خواندن داشته و پیشرفت کندی داشته باشد، ممکن است نیاز به تدریس خصوصی و شرکت در جلسات کاردرمانی ذهنی نیز داشته باشد.

در ایلات متحده آمریکا، برنامه ای به نام طرح آموزش فردی (IEP)، برای کودکان وجود دارد و مدارس موظفند اقداماتی را برای کمک به کودکان مبتلا به دیسلکسیا یا نارساخوانی در جهت رفع مشکلات یادگیری آنها انجام دهند. والدین می توانند با معلم کودک خود صحبت کرده تا یک برنامه منظم و مناسب نیازهای کودک ایجاد کنند و در نتیجه به موفقیت او در مدرسه کمک می کند.  

آیا می دانید کاردرمانی کودکان به چه معناست؟ با اهداف و تکنیک های آن آشنایی دارید؟ از مطلب زیر دیدن فرمایید:

کاردرمانی کودکان

اهمیت مداخلات درمانی زودهنگام در درمان دیسلکسیا:

کودکان مبتلا به دیسلکسیا که در پیش دبستانی و یا کلاس اول مشکلاتشان شناخته شده و روش های درمانی و حمایتی مناسب را دریافت می‌کنند، اغلب مهارت‌های خواندن خود را به اندازه کافی برای موفقیت در دبیرستان و دانشگاه  بهبود خواهند بخشید. کودکانی که تا سنین بالاتر کمک های لازم را دریافت نمی‌کنند، ممکن است در یادگیری مهارت‌های لازم برای خواندن در سطح خوب مشکلات بیشتری داشته باشند. به احتمال زیاد این کودکان از نظر تحصیلی عقب بوده و ممکن است هرگز نتوانند به سایر هم سالانشان برسند. کودک مبتلا به دیسلکسیای شدید، ممکن است ‏هرگز به راحتی نتواند بخواند. اما کودک می تواند مهارت هایی را بیاموزد که خواندن او را بهبود بخشیده و استراتژی های مناسبی را ‏برای بهبود در عملکرد مدرسه و کیفیت زندگی اش به کار برد.

اقداماتی که والدین می توانند برای کمک به کودک خود انجام دهند:

والدین نقش کلیدی را در کمک به موفقیت کودکشان ایفا می کنند. برای کمک به کودکتان می توانید فعالیت های زیر را انجام دهید:

* چنانچه شک دارید که کودکتان دیسلکسیا دارد، با پزشک متخصص او و یا یک متخصص کاردرمانی صحبت و مشورت کنید. اهمیت مداخلات درمانی زودهنگام را در بهبود و موفقیت کودکتان در نظر داشته باشید. ‎

* برای کودکتان با صدای بلند کتاب بخوانید. بهتر است از زمانی که کودکتان کوچک است کتاب خواندن را برای او شروع کنید، اما بدانبد که هیچ گاه برای شروع دیر نیست. معرفی کتاب به عنوان یک اسباب بازی به کودکان، سرگرمی، یادگیری و تعامل اجتماعی با والدین و یا سایر مراقبین را تقویت می کند. برای کودکتان داستان بخوانید. همچنین سعی کنید با کودک خود به کتاب های ضبط شده گوش دهید. هنگامی که کودکتان به اندازه کافی بزرگ شد، با همدیگر داستان بخوانید.

* الگوی کودک خود باشید: هر روز زمانی را برای مطالعه تعیین کنید و به کودک خود نشان دهید که مطالعه می کنید و این کار بسیار لذت بخش می باشد.

 آیا می دانید بازی درمانی در بهبود و مدیریت اختلالات یادگیری در کودکان نیز مفید است؟ برای آگاهی بیشتر، مطلب زیر را مطالعه نمایید:

بازی درمانی در کودکان: کلیدی برای شکوفایی خلاقیت و اعتماد به نفس در کودکان

فعالیت هایی که بزرگسالان مبتلا به دیسلکسیا می توانند انجام دهند:

موفقیت های شغلی برای بزرگسالانی که دیسلکسیا دارند دشوار می باشد. برای کمک به بهبود و پیشرفت خود، بدون در نظر گرفتن سنتان، برای خواندن و نوشتن از کمک های آموزشی مناسب استفاده کنید.

در نظر داشته باشید که مشکلات تحصیلی لزوماً به این معنا نیست که کودک مبتلا به دیسلکسیا نمی تواند موفق باشد. بسیاری از افراد مبتلا به دیسلکسیا یا نارساخوانی، خلاق و باهوش بوده و ممکن است در ریاضیات، علوم و یا هنر استعداد داشته باشند. حتی برخی از آنها در نویسندگی نیز بسیار موفق هستند.

حمایت از کودکان مبتلا به دیسلکسیا: 

حمایت عاطفی و ایجاد فرصت‌های موفق شدن در فعالیت‌هایی که شامل مطالعه و خواندن نمی‌شود برای کودکان مبتلا به دیلکسیا بسیار اهمیت دارد.

چنانچه کودک شما دیسلکسیا دارد:

* حامی کودکتان باشید: مشکل در یادگیری الفبا و خواندن ممکن است بر عزت نفس کودک شما تأثیر بگذارد. حتما محبت و حمایت خود را به او ابراز کنید. با تعریف از استعدادها و نقاط قوت کودکتان او را تشویق کنید. با معلمان مدرسه کودکتان صحبت کنید تا بتوانند خدمات و حمایت هایی را که کودک شما برای موفقیت نیاز دارد را به او ارائه دهند.

* با کودکتان صحبت کنید: به کودکتان توضیح دهید که دیسلکسیا چیست و داشتن این اختلال به معنای شکست نیست. درک این موضوع می تواند به کودک شما کمک کند تا بهتر با این اختلال یادگیری کنار بیاید. در صورت نیاز، با یک روانشناس کودک صحبت و مشورت کنید

* اقدامات مناسب را برای کمک به یادگیری بهتر کودکتان در خانه انجام دهید: مکانی تمیز، ساکت و منظم را برای مطالعه کودکتان فراهم کرده و زمان مطالعه را نیز برای او تعیین کنید. به علاوه، مطمئن شوید که کودکتان به اندازه کافی استراحت می کند و وعده های غذایی منظم و سالمی را می خورد.

* استفاده از زمان نمایش را محدود کنید: هر روز زمان استفاده از صفحه نمایش الکترونیکی را محدود کرده و از زمان اضافی برای تمرین خواندن با کودکتان استفاده کنید.

* مرتبا با معلمان کودکتان در تماس باشید: با معلمان کودکتان صحبت کنید تا مطمئن شوید که کودکتان در مسیر پیشرفت و بهبودی قرار دارد. در صورت نیاز، مطمئن شوید که کودکتان برای تست‌هایی که نیاز به مطالعه دارند، وقت بیشتری داشته باشد. از معلم او بپرسید که آیا به کودک شما کمک می کند که درس های روزانه را ضبط کند تا کودک بتواند دوباره آنها را گوش دهد.

* به یک گروه پشتیبانی بپیوندید:  این کار می تواند به شما کمک کند تا با والدینی که کودکانی با اختلالات یادگیری مشابه دارند، آشنا شده و در تماس باشید. گروه های حمایتی می توانند اطلاعات مفید و حمایت های عاطفی مناسبی را به شما ارائه دهند. 

  با خواندن مطلب زیر با ده مهارت مهم برای کودکان پیش دبستانی آشنا شوید:

این ده مهارت برای کودکان پیش دبستانی ضروری است

قبل از شروع مداخلات درمانی برای درمان دیسلکسیا، موارد زیر را در نظر داشته باشید:

شما می توانید ابتدا نگرانی های خود را با پزشک متخصص اطفال کودکتان در میان بگذارید و اطمینان یابید که این اختلال به دلیل وجود مشکل دیگری در کودک شما نیست. پزشک متخصص اطفال ممکن است کودک شما را به متخصصین زیر ارجاع دهد:

*  متخصص چشم پزشکی (چشم پزشک یا اپتومتریست)

* متخصص مراقبت های بهداشتی برای ارزیابی شنوایی (شنوایی سنج)

* متخصص اختلالات مغز و سیستم عصبی کودکان (متخصص مغز و اعصاب کودکان)

* روان شناس کودک و نوجوان

* متخصص کاردرمانی ذهنی

* متخصص گفتاردرمانی

 در ادامه سوالاتی که به شما کمک می کند تا از متخصصین درمانی کودکتان بپرسید، آورده شده است:

قبل از ملاقات با متخصصین درمانی کودکتان، فهرستی از موارد زیر تهیه کنید:

* هر گونه مشکل و اختلالی که کودک شما نشان می دهد و سن دقیقی که علائم برای اولین بار مشاهده شده است

* اطلاعات شخصی زندگی کودک، از جمله هر گونه استرس عمده و یا تغییرات اخیر در زندگی او

* هر گونه دارو، ویتامین، گیاهان دارویی و یا سایر مکمل هایی که کودک شما مصرف می کند، همراه با دوز مصرفی دقیق آنها

سوالاتی که می توانید از متخصصین درمانی کودکتان بر حسب تخصص آنها بپرسید، شامل موارد زیر است:

* به نظر شما علت ایجاد مشکل در خواندن و یادگیری الفبا در کودکم چیست؟

* آیا اختلالات دیگری وجود دارند که ممکن است با دیسلکسیا همراه باشند و یا با آن اشتباه گرفته شوند؟

* کودک من به انجام چه نوع آزمایشاتی نیاز دارد؟

* آیا کودکم باید به متخصصین دیگری نیز مراجعه کند؟

* دیسلکسیا چگونه درمان می شود؟

* آیا کودکم کاملا خوب می شود؟

* آیا سایر اعضای خانواده نیز باید برای نارساخوانی آزمایش شوند؟

* چه منابع کمکی و یا حمایتی را برای کودکم توصیه می کنید؟

سوالاتی که متخصصین درمانی کودکتان بر حسب تخصص از شما می پرسند، احتمالا شامل موارد زیر است:

* اولین بار چه زمانی متوجه شدید که کودکتان در خواندن و یادگیری الفبا مشکل دارد؟  آیا معلم کودکتان، این مشکل را با شما مطرح کرده است؟

* وضعیت تحصیلی کودک شما در کلاس چگونه است؟

* کودکتان از چه سنی شروع به صحبت کرده است؟

* آیا مداخلات درمانی مناسب برای بهبود مهارت های خواندن او را امتحان کرده اید؟ 

* آیا متوجه مشکلات رفتاری و اجتماعی خاصی در کودکتان شده اید که فکر می کنید ممکن است با اختلال دیسلکسیا در کودکتان مرتبط باشد؟

* آیا کودک شما مشکل بینایی داشته است؟

* آیا کودکتان در یادگیری مهارت های دیگری نیز نسبت به همسالانش تاخیر داشته است؟

 تاخیر تکاملی به چه معناست؟ آینده کودکان دارای تاخیر تکاملی چگونه خواهد بود؟ مطلب زیر را مطالعه فرمایید:

توضیحات تکمیلی در مورد تاخیر تکاملی در کودکان

شما می بایست، آماده پاسخگویی دقیق به سوالات متخصصین درمانی کودکتان باشید تا بتوانند بهترین و موثرترین برنامه ریزی درمانی را برای بهبود و پیشرفت کودکتان انجام داده و در صورت نیاز او را به سایر متخصصین درمانی ارجاع دهند.

ترجمه توسط تیم پژوهشی بخش اختلالات یادگیری و کاردرمانی ذهنی مرکز جامع توانبخشی ایران

مطالب مرتبط
دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *