درمان فلج مغزی با سلولهای بنیادی در ایران | مرکز جامع توانبخشی ایران
- توضیحات
آغاز تحقيقات براي درمان فلج مغزي کودکان با سلول هاي بنيادی در کشور
خراسان - مورخ چهارشنبه 1389/08/19 شماره انتشار 17696
عرفاني- ايران هم زمان با ديگر کشورهاي جهان، مطالعات خود را در زمينه درمان فلج مغزی کودکان با سلول هاي بنيادي آغاز کرده است.
دکتر ناصر اقدمي، مسئول مرکز سلول درمانيپژوهشگاه رويان با اعلام اين مطلب در گفت وگو با خراسان اظهار داشت: در حال حاضر يکي از روش هاي مرسوم درمان فلج مغزي کودکان بدين شکل است که براي کودک دارو تجويز مي شود تا اعصاب وي شروع به ترميم کند که اغلب اين شيوه خيلي موثر نيست. روش ديگر استفاده از حرکات فيزيوتراپي و کاردرمانی است که با انجام آن، تلاش مي شود عضلاتي که به دليل بيماري تنبل شده يا از کارافتاده است، کم کم به حالت اوليه خود برگردد، اگر پدر و مادر حوصله به خرج دهند و پي گيرانه درمان تجويز شده را انجام دهند، مي توانند مانع پيشرفت بيماري شوند و از درگير شدن اندام هاي ديگر جلوگيري کنند. اين عضو هيئت علمي پژوهشگاه رويان ادامه داد: هم اکنون در سطح دنيا، درمان اين گونه بيماران بدين شکل است که سلول هاي بنيادي استخراج شده از خون بند ناف به کودکان بيمار تزريق مي شود و در صورتي که خون بند ناف اين کودکان در بانک وجود نداشته باشد از مغز استخوان آن ها، سلول هاي بنيادي استخراج و داخل نخاع تزريق مي شود، به اين اميد که سلول هاي تزريق شده جايگزين سلول هاي عصبي مرده شود. اين شيوه هم اکنون در سطح دنيا در مرحله تحقيقات قرار دارد و هنوز مقاله اي درباره نتايج آن منتشر نشده است. پژوهشگاه رويان هم زمان با دنيا، اين مطالعه را با همکاري محققان در بيمارستان شهداي تجريش، مرکز تحقيقاتي علوم شناختي و پژوهشگاه رويان انجام مي دهد.
اين بررسي ها و درمان فلج مغزی تنها روي کودکاني خواهد بود که فلج مغزی در آن ها به طور قطعي تشخيص داده شده باشد و توسط پزشک معالج خود به اين مرکز معرفي شوند.دکتر اقدمي خاطر نشان کرد: سلول هاي عصبي مغز مانند ديگر اعضاي بدن در داخل خود سلول هاي بنيادي دارد و وقتي سلول هاي عصبي دچار آسيب مي شود، سلول هاي بنيادي به منظور ساخت سلول هاي عصبي جديد تکثير پيدا مي کند اما رشد آن ها بسيار کند است و مانند پوست يا استخوان خيلي سريع رشد نمي کند به همين دليل فرآيند ترميم سلول هاي عصبي در صورت آسيب ديدگي، به طور طبيعي به کندي انجام مي شود. بنابراين ضروري است که با تزريق سلول هاي بنيادي و در نتيجه افزايش تعداد سلول هاي عصبي به سيستم ترميمي بدن کمک کرد تا ترميم را سريع تر انجام دهد.
روزنامه خراسان