از هر  600 نوزاد ايراني، يکي دچار بيماري هاي متابوليک ارثي است

يک کارشناس مي گويد به دليل شايع بودن ازدواج هاي فاميلي در ايران، تقريبا از هر   600 نوزاد، يک تن دچار بيماريهاي متابوليک ارثي است که به دليل عدم تشخيص بموقع، در آينده با عوارض شديدي روبرو مي شوند.


دکتر طليعه زمان، دبير علمي نخستين کنگره بين المللي بيماري هاي متابوليک ارثي که از سوم تا ششم خردادماه در تهران برگزار مي شود، گفت: به دليل بالا بودن آمار ازدواج هاي فاميلي، بيماري هاي متابوليک ارثي به عنوان بيماري هاي بومي کشورمان شناخته مي شوند.
ضايعات شديد مغزي، عقب ماندگي ذهني، فلج هاي عضلاني، مشکلات کبدي، سنگ هاي ادراري، نارسايي هاي چشمي مانند آب مرواريد و آب سياه و بيماري هاي قلبي از عوارضي هستند که به گفته اين متخصص براي کودکان مبتلا به اين مشکل پيش خواهد آمد.
دکتر زمان گفت:  در حال حاضر با پيشرفت امکانات و انجام تست هاي جديد غربالگري در بدو تولد مي توان به وجود بيماري هاي متابوليک ارثي پي برد و در صورت تشخيص صحيح و به موقع اين بيماري ها در داخل کشور قابل درمان خواهند بود.
وي تاخير در تشخيص و درمان را خطرناک دانست و گفت: به ازاي هر ماه تاخير در تشخيص و درمان بيماري هاي متابوليک ارثي، ظرفيت ضريب هوشي يا  IQ  کودک،  4 و 5 دهم واحد کاهش مي يابد.
وي افزود : اگر در يکسال اوليه تولد، بيماري کودک شناخته نشده و درمان آغاز نشود، حدود   50 درصد ظرفيت ضريب هوشي کودک کاهش يافته و درمان وي در آينده با مشکلات بيشتري روبرو خواهد شد.
دکتر زمان راهکار مناسب در اين زمينه را انجام تست هاي غربالگري در سطح ملي ذکر کرد و گفت اين طرح غربالگري در کشورهاي همسايه مانند کويت، قطر و کشورهاي حاشيه خليج فارس در حال انجام است اما متاسفانه در کشور ما به عنوان يک طرح ملي شروع نشده است. 
نخستين کنگره بين المللي بيماري هاي ارثي ايران از سوم تا ششم خردادماه با حضور متخصصاني از ايران، آمريکا، سوييس، آلمان، انگلستان و نيز کشورهايي از خاورميانه و افريقا در مجموعه فرهنگي وزارت کار در تهران برگزار مي شود.

 

 

تهیه خبر :بهنود اسدی کارشناس کاردرمانی این آدرس ایمیل توسط spambots حفاظت می شود. برای دیدن شما نیاز به جاوا اسکریپت دارید

آخرین بروزرسانی ( شنبه, 27 فروردین 1390 ساعت 17:36 )